El programa "Folk a l'Escola" que porta a terme l'Escola Folk del Pirineu Tallers d'Arsèguel ha tancat la novena edició del curs itinerant amb la convicció que ha consolidat la recuperació postcrisi, que va fer perillar el projecte fa uns anys. El programa s'ha tancat amb la participació de 325 alumnes, una trentena més que el curs passat, i dos professors de música més, de manera que ja són 12 els músics que diàriament viatgen a pobles de tot el Pirineu per portar-hi l'aprenentatge musical.

Després d'uns anys de dificultats per fer quadrar els números per la baixada d'alumnes i les retallades d'ajudes, el programa "Folk a l'Escola" ha recuperat l'embranzida amb els ajuntaments, l'Institut pel Desenvolupament de l'Alt Pirineu i l'Aran (Idapa) i el departament de Cultura de la Generalitat, que dóna suport a tot el programa general de l'Escola Folk al Pirineu. Gràcies a aquesta renovada dinàmica, els músics d'Arsèguel han crescut i arriben a més pobles de tot el territoris, com ara a Andorra, on ha apadrinat l'Associació de Fallaires, a la Pobla de Segur i a la vall Fosca.

També ha posat un peu a Puigcerdà portant-hi l'ensenyament musical a l'escola Llums del Nord de Puigcerdà i, segons ha remarcat el músic i responsable del programa, Tito Pelàez, hi ha possibilitats d'arribar a un altre centre educatiu de la capital cerdana. Davant aquesta situació, Pelàez ha argumentat que "la crisi ha fet que tots fem neteja i portem una gestió molt precisa".

La gran dificultat del programa rau en la itinerància dels professors. Pelàez ha explicat que si les classes es fessin en una seu fixa, seria autosuficient i, gràcies als ajuntaments i l'Idapa, es pot fer itinerant, fet clau en la gran expansió de la música a tot el Pirineu.