Turisme de la Cerdanya ha llançat una última crida als aficionats al senderisme perquè se sumin aquest pròxim cap de setmana al Cerdanya Happy Walking, un nou esdeveniment turístic i esportiu que té com a finalitat posicionar la vall com un dels principals destins per caminar en plena natura. El Patronat Comarcal de Turisme ha fet la crida a través de vídeos de personatges populars dins i fora de la vall per tal de fer créixer la xifra d'inscrits, que aquest dijous era d'un centenar de persones.

Entre els personatges coneguts que són, alhora, amics de la Cerdanya i s'han implicat en algun dels nou itineraris guiats hi ha el meteoròleg Francesc Mauri o l'esportista Emma Roca. Ahir mateix el patronat va promoure un nou vídeo en què el president del Consell Comarcal, Ramon Moliner, convida tothom a participar en l'acció. De moment una de les sortides que més bona acollida està tenint és la nocturna d'aquest divendres, a la qual ja s'han apuntat unes 30 persones. Aquesta sortida s'iniciarà a All i anirà fins a Quadres, i inclourà una xocolatada popular i una sessió de danses tradicionals.

També ja té inscrites al voltant d'una trentena de persones la sortida de dissabte al vespre i una quinzena la de diumenge, que tindrà la presència de Francesc Mauri. Segons ha explicat la tècnica del patronat, Montse Coronas, l'organització ja comptava rebre al voltant del centenar de persones en aquesta primera edició i ha remarcat que l'objectiu és que els pròxims anys l'experiència es vagi consolidant i creixent. No obstant això, ha apuntat que les nou sortides que han programat, i que es poden consultar al portal del patronat, no tenen un sostre de participació fixada, de manera que si a última hora s'hi vol afegir més gent, activaran més guies perquè es pugui acollir.

El Cerdanya Happy Walking és una de les noves iniciatives de Turisme de la Cerdanya que, en coordinació amb el sector privat hoteler i de serveis, mira de desestacionalitzar el turisme a la vall per tal que hotels, botigues i restaurants s'omplin també més enllà de les temporades fortes de la neu i l'estiu.