La Cerdanya vol fer internacional el programa turístic Happy Walking

La primera edició de la campanya sorprèn els organitzadors amb 200 senderistes inscrits

18.06.2016 | 07:42
Una de les sortides guiades del programa Cerdanya Happy Walking

La Cerdanya internacionalitzarà la campanya Cerdanya Happy Walking per l'èxit que va aconseguir el cap de setmana passat, quan en va celebrar la primera edició. Els responsables del Patronat Comarcal de Turisme han anunciat la intenció d'ampliar la promoció de l'acció, basada en l'oferiment de rutes guiades de senderisme, perquè senderistes d'arreu d'Europa visitin la vall.

En aquesta primera edició hi van participar uns 200 caminants, de procedències diverses, de ciutats com ara Madrid o València, així com de França i fins i tot d'Holanda. Aquesta participació ha estat qualificada d'èxit tenint en compte que era l'estrena del Cerdanya Happy Walking, a la qual els dies previs s'havien apuntat un centenar de persones. A última hora, però, els organitzadors van veure doblar-se les inscripcions.

Les excursions guiades que van despertar més interès van ser la nocturna de divendres pel Camí de Sant Jaume o la dominical pels entorns d'Alp. En algunes d'aquestes sortides hi van prendre part, en qualitat de padrins, personalitats del món de l'esport o els mitjans de comunicació, com l'esportista Emma Roca i el meteoròleg Francesc Mauri.

L'objectiu de la nova campanya és, segons han remarcat Turisme de la Cerdanya, "desestacionalitzar la temporada turística a la comarca i posicionar-la com un referent del senderisme als Pirineus".

1.000 km senyalitzats

En el marc d'aquest objectiu de fer de la Cerdanya un referent del senderisme a escala internacional, el Patronat Comarcal de Turisme té sobre la taula un projecte de recuperació d'antics camins i senders oblidats enmig dels boscos i els prats per assolir la xifra de 1.000 quilòmetres senyalitzats.

Amb aquesta fita, el turisme cerdà vol vendre's arreu com un destí de natura ideal per al passeig i l'excursionisme, una de les activitats que més aficionats té a escala europea l'esport a l'aire lliure. Amb aquest objectiu, el Patronat ha impulsat la creació de la Taula de Camins, la qual ha comptabilitzat una xarxa actual de camins senyalitzats amb 500 quilòmetres. Aquesta xarxa pot créixer gràcies als 300 quilòmetres de camins inventariats i els 200 de camins identificats per recuperar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema