L'aeroport Andorra-la Seu tampoc no veurà iniciar-se aquest mes de juny l'activitat comercial regular amb la companyia Andorra Airlines, la qual va anunciar que ho farà a partir de l'abril amb la connexió de la capital urgellenca amb Madrid, Lisboa, Ciutat de Palma i Porto. Aeroports de Catalunya, l'ens que gestiona l'equipament, ha assenyalat l'absència d'iniciatives comercials per part de les companyies aeronàutiques com la responsable d'aquest retard en l'inici de l'activitat regular. Els seus responsables han remarcat que l'aeroport està a punt.

Els responsables d'Aeroports de Catalunya han refusat que sigui la falta d'inversions públiques o una possible mancança de tecnologia el que provoca el retard en l'inici dels vols comercials. Tant és així que des de l'ens han emfatitzat que "el calendari depèn de la companyia aèria i no de l'aeroport. L'aeroport està plenament equipat per rebre vols i no falta cap inversió".

En aquesta línia, la direcció d'Aeroports ha avançat que està treballant amb el gestor de la navegació aèria de l'estat espanyol (Enaire), la direcció general d'Aviació Civil i la direcció general de Seguretat Aèria (Aesa) "per tal de tenir el vistiplau i poder tenir també operacions instrumentals". Això vol dir que l'aeroport podrà acollir operacions d'enlairament i aterratge que utilitzen, a part del sistema visual per part de la tripulació, instruments específics per a la navegació, aproximació i aterratge. Actualment l'aeroport tan sols pot acollir operacions fetes amb el sistema visual.

Paral·lelament, la Generalitat ha obert la licitació per concedir el servei de control aeri de l'aeroport. Ho ha fet conjuntament amb el control de l'aeroport de Lleida-Alguaire per un import total de 10,8 milions d'euros. La concessió es farà per un període de tres anys. El contracte inclourà els serveis de manteniment i explotació dels dos aeroports, la qual cosa suposarà a la Generalitat un estalvi d'1,5 milions d'euros, segons els càlculs del Govern. El contracte s'ha de poder signar durant aquest pròxim estiu per tal que l'operador pugui començar la seva activitat al principi del 2017.