La Molina i Masella continuaran i fins i tot potenciaran la política d'unificació d'alguns serveis i connexions entre les seves pistes, però no seran una mateixa estació d'esquí a ulls dels aficionats tal com planteja el Pla Director Urbanístic de les dues instal·lacions, que està redactant el Govern. Així ho ha remarcat el director de Masella, Xavier Nolla, el qual ha emfatitzat que aquesta nova eina urbanística serà positiva per a les dues estacions i per a la Cerdanya en general.

El director de Masella emmarca la proposta del PDU d'unificar les dues estacions el màxim possible, per exemple a nivell de connexions internes, accessos i imatge dels edificis de serveis, en el concepte Alp 2.500. Sota aquesta marca les dues estacions venen, des de fa anys, un forfet conjunt que permet esquiar a totes les pistes i utilitzar l'única unió física actual per a esquiadors, al capdamunt de la Tosa.

En aquest sentit, Nolla ha argumentat que les dues estacions tenen un gran potencial juntes pel fet que, al seu entendre, proposen ofertes d'esquí que són diferents: "el Pla Director té, entre els seu objectius, reforçar la connectivitat entre ambdues estacions i, per tant, ha de ser bo per a Alp 2.500... Recordem que les dues estacions sumen, ja que individualment són molt diferenciades i, per tant, en conjunt són complementàries". En aquest punt, Nolla ha remarcat que "amb més de 140 km de pistes, Alp 2.500 està entre els 50 dominis internacionals amb més quilòmetres esquiables del món".

Ampliació a mitjà termini

El PDU ha de servir, principalment, per establir el marc de creixement de les dues estacions, de manera que ja preveu en quins sectors es poden crear més pistes d'esquí. Sobre això, Nolla ha remarcat que el pla és per ara un document que planteja la foto final d'expansió i que, per tant, en cap cas diu que les obres hagin de començar l'endemà de l'aprovació: "el PDU ha de donar el marc per a potencials ampliacions de pistes com a objectiu a mitjà i llarg termini.

L'avanç dels treballs del PDU no ha de derivar en una ampliació immediata en el nombre de pistes en el domini esquiable de Masella i Alp 2.500".