La Cerdanya acollirà enguany sis concerts del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) que començarà el proper 1 de juliol i s'allargarà fins al 27 d'agost. Un certamen que permet als municipis del Pirineu programar concerts de qualitat de música antiga amb una plataforma organitzativa consolidada com és la del festival.

Els representants polítics dels quatre municipis cerdans que en formaran part del FeMAP a la Cerdanya, els regidors i alcaldes de La Guingueta d'Ix, Alp, Puigcerdà i Llívia, han coincidit en destacar la importància d'acollir aquest festival, que més enllà d'oferir concerts de qualitat, pretén dinamitzar econòmicament el territori i unir els municipis del Pirineu.

Després d'una prova pilot realitzada l'any passat, el FeMAP presenta enguany un festival paral·lel batejat com a FeMAP social, un programa que pretén apropar la música a tothom, especialment als sectors de la població que tenen dificultats per accedir a la cultura. Concretament s'han programat 15 concerts paral·lels en diferents centres que treballen amb aquests col·lectius. Puigcerdà tindrà dos d'aquests concerts el dia 10 de juliol: un a la Residència de gent gran i l'altre a la Fundació Adis. A més, també es faran tallers preparatoris abans d'assistir als recitals.

Un certamen que creix

El FeMAP ha passat de comptar amb 10 municipis en la primera edició, l'any 2011, als 28 d'enguany. Durant els gairebé dos mesos que dura el festival, s'han organitzat fins a 43 concerts en espais emblemàtics i amb formacions de primer ordre provinents de Catalunya, Galícia, Madrid, Euskadi, Itàlia o França.

A la Cerdanya, e?l primer concert serà el 2 de juliol a Puigcerdà. El dia 9 serà el torn de Llívia, que enguany s'estrena al festival, el 12 de la Guingueta d'Ix, el 24 de juliol hi haurà un segon concert a Llívia i Puigcerdà viurà també un segon concert el 19 d'agost. Finalment, Alp tancarà l'edició del FeMAP el 27 d'agost. La programació es pot consultar al web www.femap.cat així com també els paquets turístics preparats per als visitants que combinen allotjaments i concerts.