Després d'un cap de setmana llarg amb diverses activitats a Puigcerdà aprofitant la revetlla de Sant Joan, la capital de la Cerdanya es prepara per acollir una nova programació d'actes per continuar presentant una oferta atractiva a turistes i visitants. A partir del proper divendres, la ciutat s'endinsarà en una nova edició de la Setmana Cultural del Roser.

L'Ajuntament de Puigcerdà aposta per omplir el calendari estival de propostes. Així, des del juny fins a final d'agost, la ciutat presenta diverses opcions que dinamitzen l'activitat d'oci i cultural. La Setmana Cultural del Roser donarà pas a la Universitat d'Estiu de la Cerdanya, més endavant arribarà la Festa Major, el Festival Internacional de Cinema de la Cerdanya, la Ruta Hípica i diversos actes culturals i competicions, fins arribar a la festa de l'Estany, a final del mes d'agost.

Actes consolidats

La Setmana Cultural del Roser és una de les propostes plenament consolidades i que arriba enguany a la 21a edició portant a Puigcerdà una vintena d'actes entre l'1 i el 10 de juliol. La primera de les propostes serà l'espectacle que anualment presenta l'Associació Cerdanya Musical, que enguany porta a escena el musical Sister Act. Les activitats continuaran dissabte i diumenge, també amb un esdeveniment habitual d'aquestes dates com és el mercat medieval. També formen part de la programació habitual d'actes la Nit de la Cultura, que enguany lliurarà el Roser d'Or a l'Associació Universitària de la Cerdanya, el dia 9 a la nit, i la celebració de la Fira Multicultural, el dia 10 de juliol, que servirà per tancar els actes.

Entremig d'aquestes propostes, la regidoria de cultura de l'Ajuntament de Puigcerdà ha aprofitat també altres esdeveniments que passen per la vila durant aquests dies que organitzen conjuntament amb altres col·lectius. Per exemple, el concert inaugural del Festival de Música Antiga dels Pirineus, que tindrà lloc el 2 de juliol, o les retransmissions de l'òpera La Bohème dins del programa Liceu a la Fresca o de la cantada d'havaneres de Calella, el 8 i el 2 de juliol, respectivament. També s'ha inclòs en la programació la Nit Bruixa, que tindrà lloc el dia 6 de juliol al Museu Cerdà, així com altres concerts, trobades i fires.