Das celebrarà els 125 anys de la Casa del Comú, una de les icones de la Cerdanya

Una jornada institucional i de festa el mes d'agost obrirà el programa

14.07.2016 | 00:44
L´edifici de la Casa del Comú, un dels emblemes de la Cerdanya

Das vol escriure una nova pàgina en la seva història reconeixent institucionalment la importància de la Casa del Comú, l'edifici més emblemàtic de la població. Coincidint amb el seu 125è aniversari, l'equip de govern municipal està preparant un programa d'actes per celebrar la construcció del que actualment és l'ajuntament i, alhora, homenatjar l'il·lustre estiuejant que en va fer donació al municipi.
Els actes s'iniciaran el dia 7 d'agost amb una gran jornada festiva en què és previst que hi prenguin part la plana major de la política local, comarcal i nacional. L'Ajuntament està tramitant la petició perquè hi assisteixi el mateix President de la Generalitat.

L'equip de govern que encapçala l'alcalde Enric Laguarda (ERC) considera que Das deu un reconeixement no tan sols a l'intel·lectual Rossend Arús (Barcelona, 1847-1891) sinó també a la casa que ell mateix va fer construir i posteriorment va donar al poble per fer d'escola, la qual acull ara les oficines de l'Ajuntament. D'aquesta manera, el consistori prepara una jornada central per al dia 7 d'agost amb un acte institucional, un dinar de germanor, activitats per als petits i la inauguració d'una sala de lectura que servirà de biblioteca per al poble. Els actes s'uniran al programa de la Festa Major de Sant Llorenç, que se celebrarà a continuació.

L'equip de govern vol, però, que aquesta celebració sigui tan sols l'inici d'un programa més extens que durant tot l'any ha de recuperar la memòria històrica al voltant de la Casa del Comú. En aquest sentit, Enric Laguarda ha argumentat que es tracta d'un edifici molt important per als veïns de Das no tan sols perquè domina el nucli urbà sinó que també per la història que envolta la seva construcció i donació al municipi per part d'un Rossend Arús que tenia arrels familiars al poble.

Laguarda ha argumentat que Arus va ser un home avançat al seu temps fins al punt que va fer construir l'edifici pensant en una escola que acollís nens i nenes en una època en què les nenes estaven apartades de la formació. L'alcalde ha lloat l'esperit modern que va aportar Arús al país i al poble.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema