L'exconseller Ausàs obté el tercer grau i passa els caps de setmana fora de la presó

Va ser condemnat a quatre anys de presó per contraban de tabac i ja n'ha complert una quarta part

15.07.2016 | 12:41

El jutjat de vigilància penitenciària ha concedit el tercer grau a l'exconseller de Governació, Jordi Ausàs,, fet que li ha permès passar el primer cap de setmana fora de la presó de Ponent, on compleix una condemna de quatre anys per contraban de tabac. Així ho han confirmat a l'ACN fonts del Departament de Justícia. Cal recordar que el també exalcalde de la Seu d'Urgell va obtenir per primer cop el tercer grau el 25 de setembre del 2015, només tres mesos després d'ingressar a la presó, però al novembre el jutjat de vigilància penitenciària li va revocar. Ara li ha tornat a concedir un cop Ausàs ha complert un quart de la pena. Va ingressar a la presó el 25 de juny de l'any passat.
El cap de setmana passat, per tant, va ser el primer que Jordi Ausàs va passar a casa aquest estiu.

Cal recordar que l'Audiència de Lleida va condemnar, el 19 de juny de 2014, l'exconseller de Governació, Jordi Ausàs, a quatre anys de presó i a pagar una multa de 195.000 euros pels delictes de contraban de tabac i de pertinença a un grup criminal. El Tribunal Suprem ho va ratificar el 21 de maig de 2015. Ausàs va ingressar al Centre Penitenciari de Ponent el 25 de juny de 2015.

La direcció general de Serveis Penitenciaris va concedir el tercer grau a Ausàs el 25 de setembre de 2015, només tres mesos després del seu ingrés a la presó. Des de llavors, Ausàs podia sortir els caps de setmana, de divendres a diumenge. La Fiscalia de Lleida, però, va recórrer aquesta decisió atenent que l'equip d'observació del centre penitenciari va plantejar només el segon grau per majoria, el 22 de juliol de 2015. Consideraven que el penat "necessitava una interiorització major de la seva responsabilitat, consciència del delicte fiscal, acceptació de la seva integració en un grup organitzat i ser conscient de la transcendència dels fets sent un al càrrec de l'administració".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema