Tranquil·litat tensa a la frontera de Puigcerdà

L'atemptat es va anar coneixent anit a la Guingueta i la resta de pobles de l'Alta Cerdanya durant les celebracions per la Festa Nacional del 14 de juliol

15.07.2016 | 11:54
La frontera de la Guingueta, aquest matí

França manté el dispositiu habitual a la frontera amb Puigcerdà, la qual cosa comporta controls esporàdics. D'aquesta manera, la frontera viu aquest matí una jornada de tranquil·litat després dels atemptats d'aquest dijous al vespre a Niça. A quarts de nou els operaris de jardineria regaven les flors que creuen el pont internacional aliens a l'estat d'excepció que viu França i que sí afecta els veïns. És el cas de la família Carcassona, amb el portal a escassos vint metres de la frontera. El cap de casa, Sergi Carcassona, apuntava que «els controls policials van i venen i així ha de ser perquè siguin efectius... això no vol dir, però, que estiguem lliures d'un atemptat... tant pot passar a Niça com a Boug-Madamme o Puigcerdà». L'atemptat es va anar coneixent al vespre a la Guingueta i la resta de pobles de l'Alta Cerdanya durant les celebracions per la Festa Nacional del 14 de juliol. A la Guingueta, una vetllada de Cabaret va fer que molts veïns estiguessin junts a l'hora que es va produir l'atemptat. Alguns van decidir marxar cap a casa en saber l'abast notícia.

L'Alta Cerdanya viu aquesta jornada de dol nacional pendent de les pròximes mesures del ministeri de l'Interior francès, que amb una possible destinació de més dotacions policials i militars a la frontera podria afectar la temporada turística.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema