Ferrocarrils de la Generalitat ha enviat un avís de calma als municipis de la Cerdanya, com ara el de Das, que temen que el nou Pla Director Urbanístic de la Molina i Masella acabi suposant ampliacions per terrenys municipals. L'ens públic ha remarcat que el document respon més aviat a la necessitat de tenir una eina per ordenar un territori complex.

El director de Ferrocarrils de la Generalitat, que gestiona l'estació d'esquí de la Molina, Enric Ticó, ha argumentat que, d'entrada, la redacció del Pla Director ha de ser una bona notícia per al territori: "en principi, crec que és positiu que hi hagi una regulació urbanística transparent en la qual tots tinguem un referent, en definitiva el que vol la regulació urbanística és endreçar el territori i crec que ningú no s'hi pot oposar".

Pel que fa als temors d'alguns ajuntaments i entitats veïnals, com ara la plataforma Salvem la Molina, Enric Ticó ha argumentat que ara per ara l'ampliació no és sobre la taula dels responsables de l'estació: "el futur del món de les estacions de muntanya no és tant les grans ampliacions -jo no crec que vegem grans ampliacions- com regularitzar situacions, fer més transparents aquestes ocupacions i, per què no, nosaltres estem estudiant dins dels actuals límits de la Molina la possibilitat d'oferir més serveis i al final crear més negoci per al territori".

El president de Ferrocarrils ha considerat que els actuals temors de possibles expansions són similars als que despertaven fa uns anys la creació dels actuals espais naturals: "és el contrari, a nosaltres, com a propietaris de les estacions, ens van molt bé no tan sols aquests parcs naturals i la regularització dels terrenys, el que valora cada vegada més la gent que s'acosta a la muntanya és la natura i la possibilitat de disposar d'aquestes activitats, que alhora juguen a favor de la creació de riquesa per al territori".

Sobre el procés de redacció i aprovació del Pla, el màxim responsable de la Molina ha apuntat que el tràmit de redacció i aprovació correspon a la direcció general d'Urbanisme, tot i que Ferrocarrils de la Generalitat també hi ha fet "aportacions". Ticó ha mostrat el seu desig "que vagi avançant perquè això ens aportarà, segur, la possibilitat de consolidar activitats dins de les nostres estacions".