L'Ajuntament de Puigcerdà ha decidit finalment tancar el Centre d'Acollida Turística (CAT) perquè ja té dues oficines d'informació que compleixen amb la missió de rebuda als visitants. L'equip de govern, però, valora el contingut temàtic sobre el Tractat dels Pirineus que el 1659 va dividir la Cerdanya entre els estats espanyol i francès i ha decidit traslladar-lo al Museu Cerdà, on s'unirà a la planta sobre la història de la vall.

El tancament del CAT de Puigcerdà ha clos una trajectòria d'un equipament turístic que ja va néixer sense consens polític i que, tot i els intents del consistori de donar-li vida amb tot d'activitats, ha acabat complint les pitjors expectatives. L'Ajuntament de Puigcerdà ha acabat veient molt inútil mantenir una oficina turística quan ja n'hi ha dues al municipi que, a més, estan molt millor situades: la del Consell Comarcal, a l'entrada de la vila venint del túnel del Cadí, i la municipal, als baixos del campanar de la plaça Santa Maria. L'equip de govern, però, considera que la sala d'explicació del Tractat dels Pirineus està molt ben feta i explica molt bé, a través de plafons i audiovisuals, l'episodi de la divisió estatal de la vall, i ha decidit reaprofitar-ne els continguts per a la Sala 1 del Museu Cerdà, que es dedicarà a la història de la Cerdanya. En aquest sentit, l'alcalde de la vila, Albert Piñeira, va destacar que "cap esdeveniment com el Tractat dels Pirineus va marcar la història de la Cerdanya".

Piñeira va fer notar que, amb el trasllat dels continguts museístics, l'Ajuntament s'estalviarà una part en la nova proposta temàtica del Museu Cerdà. D'aquesta manera, el Museu municipal combinarà la història de la casa i la família cerdana, que és a la planta baixa, i la part dedicada a la història de Puigcerdà, que està en fase d'execució, també a la planta baixa; i la història de la Cerdanya amb el Tractat dels Pirineus, a la primera planta. A la planta soterrani, el Museu tractarà la història del convent que va albergar el mateix edifici, així com la relació entre Puigcerdà i els ordes religiosos.

A partir d'ara, l'Ajuntament obre un nou període de reflexió per analitzar quin nou ús atorga a l'edifici. L'equip de govern té sobre la taula una sèrie de serveis públics que actualment estan mancats de local o bé tenen dependències insuficients. La decisió es prendrà en les pròximes setmanes per tal que es pugui començar a rehabilitar l'edifici del CAT abans d'acabar l'any. En aquest sentit, Piñeira va apuntar que "l'Ajuntament està ara en fase de valoració de l'equipament que més s'hi adiu. No volem anunciar la llista de possibles candidats per no generar expectatives falses, però aquest any estarà decidit".