L'Ajuntament de Puigcerdà ha incorporat en els últims dies un agent nou a la Policia Local amb contracte temporal que li permetrà ampliar els actuals torns i, així, reobrir el servei nocturn durant el mes d'agost, quan la capital cerdana triplica el nombre d'habitants.

L'alcalde, Albert Piñeira, ha anunciat que el consistori busca un segon agent per oferir-li també un contracte temporal però ha remarcat que, d'una banda, és molt difícil trobar substituts amb suficient formació i, de l'altra, la normativa legal vigent no deixa més marge de maniobra a l'Ajuntament, de manera que la supressió del torn nocturn es repetirà en el futur si és necessari.

L'equip de govern es veu lligat de mans a l'hora de contractar nous agents: d'una banda, la impossibilitat d'incrementar la massa salarial del pressupost i, de l'altra, la limitació d'incrementar el personal i la taxa de reposició del que és baixa, segons argumenta Albert Piñeira. Amb tot, l'Ajuntament ha decidit reforçar la plantilla amb dos agents temporals.

No obstant això, l'alcalde ha remarcat que el servei nocturn no s'ha deixat de prestar sinó que l'han assumit els Mossos d'Esquadra, "com el dels altres setze municipis de la comarca". Albert Piñeira ha argumentat que l'eliminació del torn de nit és necessària per a l'optimització dels recursos.