El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha anunciat aquest dilluns una partida extraordinària d'1,2 MEUR per millorar carreteres i accessos a pobles de l'Alt Pirineu i l'Aran. El conseller ha explicat que els pressupostos del 2016 que no es van acabar aprovant incloïen una partida per tirar endavant un pla de camins complert: "Això no ha pogut ser, però l'últim trimestre disposarem d'1,2 MEUR per millorar els accessos a nuclis", assegura Rull. El conseller afirma que "l'accessibilitat" és una part important de l'equilibri territorial i que la seva "responsabilitat com a conseller és trobar recursos d'on sigui". Rull ha confirmat que ha donat instruccions per tal que es facin els convenis amb Consells Comarcals i ajuntaments del Pallars Subirà, el Pallars Jussà, la Val d´Aran i l'Alt Urgell per tal que es puguin fer aquestes reformes a les infraestructures.

El conseller Rull dóna així resposta a les demandes de molts ajuntaments de l'Alt Pirineu que feia temps que demanaven una millora en les infraestructures rodades. Rull ha reconegut que "al Pirineu hi ha pobles que no són accessibles amb condicions raonables".

El conseller ha justificat la inversió per les "condicions climatològiques" que malmeten molt les carreteres del Pirineu. En aquest sentit, Rull afegeix que "es rep una pressió en forma de neu i de glaç que no reben altres carreteres del país".

Rull s'ha reunit aquest matí amb el consell d'alcaldes de l'Alt Urgell on també ha explicat que s'actualitzarà el projecte constructiu de la carretera C-462, de titularitat de la Generalitat, que uneix la Seu d'Urgell i la vall de Tuixent i La Vansa, de manera que quan hi hagi disponibilitat pressupostària fer una reforma.