L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha fet una aposta decidida per la cultura popular en la pròxima edició de la festa major, que se celebrarà a final d'aquest mes d'agost. Així, la festa incorporarà nous actes familiars i juvenils i, en l'àmbit musical, oferirà entre altres els concerts dels grups Lax'n'Busto i Buhos.

La regidora de Festes de l'Ajuntament urgellenc, Sílvia Iscla, va presentar la programació d'una festa major que marca tradicionalment el final de l'estiu al Pirineu central. El llibret programa 92 actes, dels quals set seran durant els dies previs a la celebració, i la resta es distribuiran durant els cinc dies principals, de divendres a dimarts. Entre els més concorreguts, hi ha el Correfoc i el Correaigua, amb els Diables de l'Alt Urgell; la cercavila dels Geganters i el Ball Cerdà. Aquest any, l'edició del Ball Cerdà inclourà també la presència del conseller de Cultura de la Generalitat, Santi Vila, que entregarà a la ciutat la declaració del Ball Cerdà com a Element Festiu Patrimonial d'interès nacional.

Per complementar el caire popular de la festa, el programa inclou també la secció Seu Folk, amb actes i concerts de música tradicional, així com una actuació castellera amb les colles d'Andorra i Lleida, sessions de sardanes i trobades de gegants. La Festa Major de la Seu se celebrarà entre els dies 26 i 30 d'agost.