Llívia reviu el llegat ramader a la festa de la Transhumància

Ramaders, veïns i visitants s'uneixen en un cap de setmana de reivindicació de la tradició

06.08.2016 | 00:00
Un ramat de cavalls de Llívia pujant cap a les pastures de les Bulloses

Llívia s'endinsa aquest cap de setmana en la Festa de la Transhumància, un esdeveniment que en els últims anys intenta unir la tradició festiva històrica de la població amb el turisme. Tant és així que l'Ajuntament ha complementat la tradicional pujada del bestiar a les pastures altes de l'entorn de les Bulloses amb un programa comercial i d'activitats d'oci que omplin d'ambient la vila.
Avui dissabte es farà al centre del poble el Mercat de vi i formatge Tasta'l, amb productors agroalimentaris de les deu del matí a les nou del vespre. L'activitat principal de la festa, però, es desenvoluparà pels camins que comuniquen la població amb les pastures de les Bulloses, al voltant de l'hotel Bones Hores, que són propietat municipal. Ramaders i veïns conduiran els ramats de cavalls cap a les pastures a partir de dos quarts de vuit del matí. La comitiva sortirà de la cruïlla del camí de Cereja i passarà pel camí de la Font del Sofre. A les deu del matí sortirà un autocar de l'aparcament del Troc per qui hi vulgui pujar en vehicle. Una vegada a les pastures es farà un dinar popular. La festa és de les més arrelades entre la població.
Demà diumenge l'atenció es desplaçarà al parc de Sant Guillem, on s'organitzaran activitats infantils, propostes de senderisme, activitats amb gossos, una mostra de ramat i un nou mercat d'artesania. La festa es tancarà amb un dinar popular.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema