Una noia de la Cerdanya s'ha vist quasi sense voler-ho al capdamunt del podi mundial d'una disciplina esportiva que no havia practicat mai. Es tracta de l'aficionada a la bicicleta de carretera i membre del Club Ciclista Bellver Mireia Soler, una veïna de Gréixer de 32 anys, que, empesa pel seu pare, es va apuntar a uns campionats estatals de bicicleta urbana plegable de la marca Brompton. La fortalesa física que li aporten les carreteres de la Cerdanya la van conduir finalment a guanyar aquest estiu el campionat del món per equips a Londres.

Tot va començar per la insistència del pare de Soler, que sí que és un aficionat a aquest tipus de bicicleta, que s'apuntés al campionat d'Espanya, Portugal i Andorra de bicicletes Brompton, que es va fer el mes d'abril al circuit de Montmeló. Vestida amb americana, pantalons i corbata -com manava el reglament- Mireia Soler va guanyar la cursa a pesar de competir contra 50 noies i ser la primera vegada que agafava una bici d'aquestes característiques.

La victòria la va classificar pels campionats del món, que es van fer fa deu dies a Londres. L'organització li va pagar el desplaçament i l'allotjament, de manera que ja hi havia guanyat si més no l'experiència. Pels carrers que envolten el palau de Buckingham, la ciclista cerdana va completar amb dues companyes un circuit de vuit voltes i disset quilòmetres.

Hi competien 110 noies, entre les quals Soler va aconseguir la cinquena posició absoluta i la primera per equips, que s'estableix sumant els temps de les tres components.