Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat l'incendi forestal que crema des d'aquest divendres a Lles de Cerdanya. El foc es va originar en una zona de difícil accés propera a la zona coneguda com la Borda del Gasconet, motiu que dificulta enormement l'accés dels cossos d'extinció.

Tot i els avanços, els bombers no compten poder-lo donar per apagat en les properes hores.

Fins ara les flames han afectat entre 3.500 i 4.000 metres quadrats de terreny, principalment en una zona de barranc al vessant esquerre de la Vall de la Llosa. Això condiciona les tasques per apagar les flames, ja que els bombers han de ser transportats en helicòpter fins a un punt proper al cos de l'incendi i, des d'allà, anar a peu fins al lloc on treballar, amb mitjans manuals.

En aquest moment hi treballen quinze dotacions de bombers provinents de Puigcerdà, Alp, Bellver de Cerdanya, Manresa, Berga, la Seu d'Urgell i Cardona, a bada dels GRAF i els Agents Rurals.

Malgrat que encara s'han de determinar les causes exactes que van originar el foc, els primers indicis apunten a la caiguda d'un llamp aquesta setmana passada, que hauria causat un foc latent en el sotabosc de la zona i que les pluges de dimarts passat no van aconseguir apagar del tot.