La Ruta de les Formatgeries que organitza l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha convocat per a aquest diumenge que ve una sortida a la Formatgeria Artesana Castell-Llebre de Peramola. Aquesta sortida s'emmarca en l'activitat organitzada per l'Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la Seu d'Urgell, que una vegada al mes proposa visitar una formatgeria diferent de l'Alt Urgell, segons han destacat els seus organitzadors.

La visita a la formatgeria del petit nucli de Castell-Llebre començarà a les 10 del matí a les mateixes instal·lacions de l'Espai-Ermengol, al carrer Major de la Seu, on els participants faran una visita guiada per tot aquest equipament, dedicat al formatge. Els gestors de l'Espai Ermengol explicaran la història de l'Alt Urgell i la Seu a través d'aquest producte agroalimentari que les últimes dècades ha esdevingut una de les seves senyes d'identitat turística i cultural. Posteriorment la ruta portarà els participants, en vehicles particulars, a Castell-Llebre, on podran conèixer de primera mà l'elaboració dels formatges artesans de la formatgeria alturgellenca que porta el nom que el poble.

L'Espai Ermengol ha informat que per poder participar en aquesta ruta cal inscriure-s'hi prèviament trucant a Turisme Seu o a Turisme Alt Urgell. El termini per fer aquesta inscripció es tancarà a les dues del migdia del dia abans de la sortida, és a dir, dissabte. No obstant això, la inscripció és gratuïta. La Ruta de les Formatgeries s'emmarca en la programació de Les Rutes Guiades a la Seu d'Urgell i comarca.