L'Ajuntament de Puigcerdà portarà a terme en els pròxims dies una actuació urbanística al punt del camí d'Ur on una petita esllavissada de terres ha obligat a tallar aquest pas secundari de vehicles entre la capital cerdana i la carretera de Llívia. L'actuació consistirà en la construcció d'un mur del tipus escullera que eviti nous despreniments. Ara per ara, l'actuació no contempla la millora del paviment, molt malmès des de fa anys.

L'alcalde de la vila, Albert Piñeira, ha avisat que el consistori arranjarà els desperfectes que s'han ocasionat amb l'últim episodi de pluges, però que no té sobre la taula la reurbanització i pavimentació de la carretera, perquè, segons ha remarcat, això hauria de recaure en els futurs promotors o propietaris que hagin d'urbanitzar la zona. Des que es va produir l'esllavissada, l'Ajuntament manté el camí tallat per seguretat amb dues tanques. Tècnics i polítics municipals ja han visitat la zona per preparar l'actuació, que segons ha explicat el mateix batlle consistirà en l'assentament del terreny i la construcció d'un petit mur de contenció, el cost total de la qual se situarà al voltant dels 13.000 euros. Com que la brigada municipal no té maquinària pesada per fer aquesta obra, l'equip de govern ha pres la determinació d'externalitzar-la. Una vegada s'hagi fet aquesta escullera, es reobrirà al trànsit de vehicles, a pesar que l'estat del ferm no hi aconsella el pas als turismes. El camí d'Ur ha estat tradicionalment un vial secundari per comunicar la part alta de Puigcerdà i el pla de Rigolisa amb la carretera amb Llívia i, per tant, la trama vial de l'Alta Cerdanya. En els últims anys, però, el ferm s'ha anat degradant fins al punt que en molts trams ja té aspecte de pista forestal. En d'altres, els sots són constants i ocupen tota el vial. Albert Piñeira ha explicat que un possible arranjament de la carretera no es produirà, ja que "això s'hauria d'arreglar quan s'urbanitzi el sector i ha d'anar a càrrec dels que facin l'urbanització del sector, com es fa en tots els vials". Piñeira ha recordat que hi ha altres alternatives per anar cap a Llívia.

Si bé no tots els marges del camí són urbanitzables, sí que ho són les parcel·les que queden a la part inferior dreta del vial, mirant cap a llevant, just a tocar del càmping, que també té façana a la carretera de Llívia.