L'Ajuntament de la Seu ha cedit gratuïtament un edifici municipal a l'Agrupament Escolta i Guia Urgellenc a fi i efecte que pugui desenvolupar les seves activitats i estendre els valors d'associacionisme i natura que aporta als joves del territori. Es tracta d'un edifici i el seu terreny, situats al costat del parc de bombers, que consta d'uns 172 metres quadrats.

La cessió es produeix després que el ple de l'Ajuntament l'aprovés per unanimitat per tal d'ajudar l'entitat en aquesta nova etapa de recuperació de les activitats que viu ara. L'Agrupament Escolta i Guia Urgellenc forma part de Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi de Catalunya. L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, va remarcar que, "des de l'Ajuntament de la Seu, i especialment des de la regidoria de Joventut i Infància, desitgem que l'ús d'aquest espai sigui positiu i productiu, tant per part dels monitors com dels infants i joves, que el cuidin, que se'l facin seu, i que això reverteixi en positiu per a la ciutat". Per la seva banda, una de les caps de l'AEiGU, Núria Llobet, va explicar que "estem molt contents de rebre les claus d'aquest espai que ens permetrà desenvolupar la nostra activitat tal com els nens ho somien... Avui fem un gran pas endavant, amb molta il·lusió, perquè podrem fer realitat moltes activitats que fins ara no podíem dur a terme per manca d'un espai adient".

El grup escolta és una entitat d'educació en el lleure sense ànim de lucre que ofereix als nens, nenes i joves d'entre sis i dinou anys l'aventura de créixer i aprendre mitjançant el mètode escolta i guia, segons van explicar des de la mateixa entitat.