Es va endarrerir la celebració de la Festa de l'Estany amb la intenció de marcar un límit del període d'estiueig més cap a final d'agost, i, tenint en compte l'ocupació hotelera, de càmpings i de segona residència es pot valorar com un encert. La festa de l'Estany d'enguany "serà recordada com una de les de més participació dels darrers anys", recordava anit l'alcalde de la vida Albert Piñeira.

La festa, vinculada ja als seus inicis amb el període de vacances, arribava enguany a la 130a edició. Una data que també ha donat peu a la redacció d'un llibre, recull històric, escrit per Enric Quílez i Oriol Mercadal. Però la festa ahir no era a les pàgines d'història, sinó al carrer. El cap de setmana s'ha tornat a celebrar aquesta festa major sota l'encant del conte de la Vella de l'Estany, que, com cada any, va arribar acompanyada del Príncep dels Aires, l'alcalde de la població i la Princesa de les Ai-gües.

La festa ha durat pròpiament 5 dies. Amb un programa variat, amb concert dimecres i dijous de grups com Blaumut o Giovinetto i The Sey Sisters, i un programa que incloïa activitats per a totes les edats.

Ahir es va fer l'acte més esperat, la cavalcada de carrosses (en- guany 17 colles hi han participat). Una desfilada que va acompanyada de premis. El primer va ser per a la carrossa d'Aladí, el segon per a una de temàtica sobre Aníbal i el tercer per a una dedicada al Club Super3. Al vespre es donaven a conèixer els premis per la il·luminació de les mateixes carrosses.