L'Ajuntament de Montellà i Martinet vol construir un magatzem destinat a guardar en un espai protegit de les inclemències meteorològiques l'estella de biomassa que alimenta les dues calderes del municipi.

Montellà i Martinet fa servir la biomassa per escalfar l'aigua -que serveix per a la calefacció i les dutxes- dels equipaments municipals de l'escola i el local social de Montellà i el pavelló esportiu de Martinet. Amb la instal·lació del magatzem l'estella no es mullarà ni es podrirà.

Fa 5 anys el consistori va apostar per l'energia sostenible de la biomassa per climatitzar alguns equipaments. L'aposta, a banda defensar l'estalvi en fonts d'energia no renovables, ha resultat efectiva també en termes econòmics, segons asseguren des de l'Ajuntament, ja que la matèria primera prové de la massa forestal del municipi. El projecte serveix també per aprofitar el bosc com a recurs i reduir el risc d'incendis.

Amb el magatzem la rendibilitat augmentarà: "a hores d'ara tenim les estelles tapades amb lones, però no n'hi ha prou per evitar que es facin malbé abans d'hora", declara l'alcalde, Josep Castells.

Per finançar el cost de les obres, el govern municipal ha demanat una subvenció a la Diputació de Lleida que encara està pendent de resolució. Per la impressió que han obtingut, Castells es mostra convençut que els finançaran el projecte, amb un pressupost entre 50.000 i 60.000 euros. Si finalment no reben l'ajuda de l'administració, l'alcalde assegura que ho tiraran endavant igual "encara que sigui a través d'un crèdit, perquè es tracta d'una obra prioritària". "No podem deixar que se'ns podreixi la fusta", exclama.