El vestíbul del CAP de Puigcerdà es reformarà aquesta tardor

L'edifici incorporarà nous serveis i renovarà els existents A final d'any s'hi instal·larà la Policia Local

10.09.2016 | 07:37
Nou consultori d´odontologia dins del CAP de Puigcerdà

L'edifici del CAP de Puigcerdà està en plena transformació. Dins del projecte de reformes i adequació de l'espai, aquesta tardor començaran les obres del vestíbul i de la recepció. D'altra banda, a final d'any s'hi instal·larà, en una banda de la planta baixa, la Policia Local.

El trasllat dels serveis especialitzats a l'hospital de la Cerdanya (el Transfronterer) el 2014 va deixar l'edifici de la plaça de Santa Maria amb molts espais desocupats. Per això, l'Ajuntament va elaborar un pla per replantejar de nou el conjunt de l'edifici, que incorporarà nous serveis i renovarà els existents.

A la planta baixa hi anirà la Policia Local, la capella, que es manté, i la nova recepció, que ha de permetre millorar la gestió de les cues. També hi ha una part dels consultoris del centre d'atenció, que ja han estat renovats. "En el que havien estat les urgències hi hem instal·lat tres consultoris fets de nou, dos de destinats a l'atenció primària i un altre de dedicat a l'odontologia", explica l'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira.

En total, reformar la planta baixa costarà 200.000 euros -finançats per la Diputació de Girona, l'Ajuntament, i en menor mesura per la fundació de l'hospital-, i serà la primera que estarà acabada, encara que no hi ha data marcada de final d'obres.

A la primera planta, a banda de desenvolupar-s'hi una part de l'activitat del CAP, s'ampliarà l'espai destinat a les consultes privades, que es situaran a la zona que va quedar lliure amb el trasllat de les especialitats mèdiques a l'hospital.

Tot i això, tant per a la primera com per a la segona i la tercera planta, de moment encara no està previst que s'actuï, i l'Ajuntament argumenta que tots aquests canvis s'han de fet per fases: "és un projecte a llarg termini, encara que els usos i les prestacions de l'edifici ja estan determinats", diu l'alcalde.

La segona planta estarà gestionada per la Fundació ADIS (Afavorir els Discapacitats en la Integració Social) de la Cerdanya. En aquest cas, l'entitat destinarà l'espai a tractar els discapacitats físics.

Finalment, a dalt de tot de l'edifici hi haurà els serveis administratius renovats de la Fundació Hospital de Puigcerdà, l'administració que a banda del centre d'atenció primària també gestiona els altres consultoris de la comarca i la residència de la capital cerdana. També incorporarà la rehabilitació ambulatòria.

Amb tot plegat, "intal·larem nous serveis i millorem els existents", resumeix Piñeira.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema