La Cerdanya inicia un nou curs amb menys nens petits

La baixada d'inscripcions no suposa el tancament de centres, però sí la reducció de línies en alguna escola

12.09.2016 | 11:43
1.762 alumnes han arrencat el curs a la Cerdanya.

La Cerdanya ha començat aquest dilluns el curs escolar veient confirmada la tendència a la baixa en les matriculacions dels més petits, la qual cosa dibuixa un mapa escolar de futur més reduït. La causa d'aquest nou descens d'una vintena d'alumnes és la baixada de la natalitat i la de la immigració, les quals estanquen la comarca per sota dels 18.000 habitants.

En principi, la baixada d'inscripcions no planteja el tancament de centres, tot i que sí la reducció de línies en alguna escola. El centre que viu amb més expectació aquesta tendència és Llums del Nord de Puigcerdà, que ofereix ara una línia tot i que es va obrir i plantejar per a dues.

Així, aquest any les xifres d'estudiants a la Cerdanya se situen en 1.762, una xifra que encara pot variar els pròxims dies quan els grans centres, com l'institut Pere Borrell, tanquin el balanç. D'aquests 1.762 alumnes, 987 corresponen a Educació Infantil, Cicle Inicial, Cicle Mitjà i Cicle Superior, mentre que els 775 restants són d'ESO, amb 584, Batxillerat i Cicles administratiu, d'esports i socio-sanitari. Les set llars d'infants de la Cerdanya tenen aquest curs 245 nens, la qual cosa enfila la xifra glogal de nens escolaritzats en 2007.

Ensenyament finalment ha descartat les retallades a la comarca i, doncs, ha mantingut la plantilla de mestres del curs passat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema