El Patronat Comarcal de Turisme de la Cerdanya ha situat en el 8% l'increment de visitants que d'aquest estiu a la vall. El percentatge confirma les sensacions expressades per hotelers, restauradors, comerciants i empresaris del turisme durant, principalment, el mes d'agost, quan la comarca va viure quatre setmanes de segones residències plenes i hotels amb una ocupació alta.

Segons les anàlisis del Patronat Comarcal de Cerdanya, les diverses oficines de turisme de la vall han rebut 43.000 persones, les quals s'han interessat pels seus principals atractius, que continuen sent el senderisme i les activitats relacionades amb el medi natural. No obstant això, un dels factors que, segons apunta el mateix patronat, empeny el turisme a créixer a la Cerdanya és l'agenda d'actes dels pobles cada vegada més plena.

Els últims anys tots els municipis de la Cerdanya han iniciat una cursa per atraure els visitants amb actes i festes tant durant la tarda com la nit, la qual cosa ha complementat l'atractiu històric de la vall, segons han apuntat des del patronat. També ha influenciat positivament en la consecució d'aquest balanç el fet que la vall ha gaudit de bon temps i que la calor al país s'ha allargat més enllà de final d'agost.

En aquest sentit, l'Associació d'Hotels i Càmpings de la Cerdanya han fixat l'ocupació mitjana de l'estiu en el 82%, un percentatge a tocar del ple. Igualment, els cuiners de l'Associació de Bars i Restaurants i l'Associació de Cuina Pirinenca de Cerdanya han assegurat que les xifres de negoci es mantenen com l'any passat. Un balanç idèntic al que han fet els professionals de les associacions de comerç.

Francesos i anglesos

La procedència dels visitants continua marcada principalment pel turisme interior, així que la majoria de turistes que arriben a la Cerdanya són de Barcelona i l'àrea metropolitana. El rànquing d'origen dels visitants el completen el turisme valencià, francès i anglès. Les demandes d'informació més sol·licitades han estat sobre excursions guiades i passejades, i activitats i festes de cada poble.