L'Ajuntament de la Seu d'Urgell vol que la ciutat sigui un espai més respectuós pel que fa a la contaminació acústica. Amb aquest objectiu, el ple municipial ha aprovat modificar l'ordenança de sorolls i vibracions per permetre als tècnics públics l'ús de nous sistemes per mesurar tant els sorolls com la vibració que provoquen en els immobles.

Amb l'entrada en vigor d'aquesta nova ordenança, el consistori podrà controlar telemàticament els sorolls que produeixen, per exemple, bars, establiments musicals o pubs i, en conseqüència, obligar-los a respectar els límits que estableix la normativa.

En aquest sentit, el tinent d'alcalde de Via Pública, Jesús Fierro, ha argumentat que l'objectiu principal del canvi de la normativa és "disposar de millors eines per afrontar els problemes de convivència que sorgeixen en qüestions de sorolls".

La modificació de l'ordenança es posarà ara en exposició pública. Després haurà de ser ratificada de manera definitiva pel consistori. Els establiments de restauració o d'altres d'establerts a la Seu estaran obligats a sotmetre's als controls telemàtics de soroll i vibració per regular-ne els nivells.