L'Alta Cerdanya més catalanista ha donat una passa més per defensar que el nom de la nova regió administrativa de l'estat francès inclogui el terme Català en comptes o de manera complementària al d'Occità. L'Ajuntament d'Estavar ha obert una campanya per fer visible aquesta postura política i cultural a l'entrada dels municipis instal·lant-hi a l'entrada el rètol de País Català. En les pròximes setmanes s'hi podrien sumar altres municipis.

Estavar ha estat el primer Ajuntament de l'Alta Cerdanya que s'ha posicionat radicalment a favor de conservar la denominació catalana al nom de la nova regió gràcies a l'empenta del seu alcalde i dinamitzador cultural cerdà Laurent Leygue. El batlle és un dels impulsors de la tasca de l'Institut d'Estudis Ceretans a l'Alta Cerdanya i els últims anys s'ha erigit com un dels principals valedors de la cultura local i nacional davant la piconadora política de l'estat. En aquest sentit, Leygue ha remarcat a peu de rètol que la seva instal·lació respon a l'objectiu de remarcar "una veritat geogràfica, històrica, cultural, lingüística i política". La col·locació del rètol s'ha fet després d'un debat i aprovació per part del Consell Municipal. L'alcalde s'ha mostrat confiat que altres municipis de la Cerdanya i el Capcir facin el mateix i ha apuntat que potser alguns estan a punt de fer-ho perquè els seus rètols han tardat dos mesos en arribar.

Suport a les xarxes

La decisió presa per l'Ajuntament d'Estavar ha desperat molt inte-rès a les xarxes socials que acompanyen l'actualitat política a l'Alta Cerdanya, però també per part d'internautes del costat sud de la frontera estatal. En aquest debat es barreja el sentiment catalanista sobiranista imperant a la Baixa Cerdanya i el majoritàriament cultural dominant al costat nord. En aquest debat, la pràctica totalitat dels partits nord-cerdans, excepte el Front Nacional, defensen el nom català per a la nova regió.