L'Ajuntament de Puigcerdà ha asfaltat el tram de carretera d'accés al nucli de Ventajola que quedava per arreglar després que fa uns mesos el mateix consistori i la Diputació n'arreglessin el tram principal de connexió fins a la carretera N-260. Es tracta d'un tram curt d'un quilòmetre aproximadament que enllaça la carretera secundària amb les cases del nucli urbà, el mal estat del qual ha desfermat aquest estiu el malestar de veïns, algun dels quals s'ha dedicat a penjar rètols avisant els conductors dels sots i culpant-ne directament el consistori.

Davant les queixes veïnals, l'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha remarcat que "la carretera de Ventajola es va fer nova l'any passat; el tram que faltava era el que anava de la cruïlla de Ventajola fins al terme municipal de Bolvir. La carretera de Ventajola s'ha fet nova, cosa que no s'havia fet mai, tan sols s'hi havien posat pedaços". Piñeira, que ha atribuït les queixes a un sol veí, ha emfatitzat que l'Ajuntament està portant a terme un pla de millora de la xarxa secundària de carreteres.

Veïns de Ventajola i Talltorta han remarcat que l'actuació permet ara transitar perfectament i que, per tant, ja no han de fer grans voltes per arribar al nucli urbà. Bartomeu Formentí, veí de Talltorta, ha apuntat que "per allà no s'hi podia passar, hi havia sots molt grans on podies fer malbé el cotxe. Alguns veïns feien la volta per Soriguerola, i ara ja hi passem sempre". Formentí ha lamentat que, al seu entendre, hagi fet falta la col·locació de rètols i la seva difusió a través de les xarxes socials i els mitjans de comunicació per refer la carretera, però n'ha lloat el resultat final.

L'actuació ha permès recobrir tot el tram amb asfalt i s'ha fet una nova superfície sobre l'antiga. Això fa témer als veïns que a mitjà termini potser caldrà tornar a intervenir sobre el vial, per bé que confien que en els pròxims anys el pas quedarà totalment normalitzat.