Puigcerdà podria acollir els pròxims cursos una seu estable de la càtedra de Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) en l'àmbit de la Salut i els Serveis Socials de la Universitat de Vic. L'Ajuntament de la capital cerdana, la Fundació Hospital de Puigcerdà que gestiona el CAP i la residència sociosanitària local, l'Hospital de Cerdanya, el Transfronterer, i la Universitat de Vic han obert una negociació a quatre bandes per reimpulsar el paper de les institucions sanitàries de Puigcerdà en la formació universitària.

Les converses han de permetre a Puigcerdà obtenir una subseu de la càtedra TIC-Salut/Social, la qual cosa portaria a la Cerdanya de forma estable estudiants d'aquests estudis, que van ser creats l'any 2013 per la UVic-Universitat Central de Catalunya i la Fundació TicSalut per aprofundir en la investigació de la tecnologia en l'àmbit sanitari i social. En aquesta línia, els delegats de les quatre institucions s'han proposat "buscar àmbits de col·laboració en tots els estudis i pràctiques relacionats amb Medicina de Muntanya, Medicina de l'Esport i formació d'especialistes en rescat organitzat, segons han explicat des de l'Hospital de Cerdanya.

Deu estudiants cada mes

De fet, la bona marxa d'aquestes converses, que van programar una reunió a Puigcerdà la setmana passada, ja han permès establir un acord gràcies al qual els alumnes dels graus dels àmbits sanitari, social i de l'esport puguin fer pràctiques als centres de la Cerdanya. L'acord se signarà les pròximes setmanes. Segons han explicat des de l'Hospital de Cerdanya, l'objectiu de l'acord és que cada mes una desena d'estudiants d'infermeria, rehabilitació, logopèdia, nutrició i altres especialitats puguin fer les pràctiques a l'Hospital de Cerdanya o als dos centres sanitaris i socials que gestiona la fundació.

L'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha remarcat la importància de la col·laboració entre les quatre institucions impulsores dels acords: "es considera estratègica perquè Vic i Manresa són els dos centres universitaris més pròxims a la Cerdanya i des del punt de vista institucional se li ha de donar el màxim suport, sobretot de cara a la consolidació dels estudis de medicina a la Catalunya Central".