Puigcerdà amplia la varietat d'ànecs de l'estany per donar més valor a la visita turística

L'Ajuntament vol convertir el parc Shierbeck en un viver d'aus

29.09.2016 | 00:00
A dalt, la regidora de Medi Ambient, Marta Rufiandis, amb un dels nous ànecs. A baix, escolars de Puigcerdà n´alliberen nous exemplars

L'Ajuntament de Puigcerdà vol convertir l'entorn de l'estany en un parc d'aus, amb varietats autòctones d'arreu del món. D'aquesta manera pretén donar un valor afegit a la visita al parc Shierbeck, on la fotografia dels ànecs i els cignes amb el rerefons de les cases senyorials del segle XIX s'han convertit en una de les icones turístiques de la vila.
En aquesta ocasió, l'àrea de Medi Ambient municipal ha introduït a l'estany dues parelles d'ànecs de l'espècie xibec (Netta rufina), la més gran entre els ànecs capbussadors. La seva àrea de cria és el sud d'Europa i el sud i centre d'Àsia. Es diferencien dels altres ànecs de l'estany perquè tant mascle com femella tenen plomatge rogenc. Aquests exemplars se sumen als de l'espècie habitual collverd i als de morell de plomall alliberats l'any passat. Segons han remarcat des de l'Ajuntament, l'objectiu és repoblar l'estany i dotar-lo de diferents espècies i varietas. La introducció de noves espècies s'acompanyarà, segons han remarcat des del consistori, amb la instal·lació de plafons explicatius de cada espècie.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema