Puigcerdà, nou destí universitari

L'Hospital de Cerdanya fixa convenis amb vint institucions acadèmiques que porten a Puigcerdà estudiants de la salut i serveis socials L'Ajuntament vol que la vila creixi com a destí estudiantil

02.10.2016 | 00:00
Estudiants a l´hospital

P
uigcerdà és cada vegada més un destí estudiantil i universitari. Sense que es visualitzi gaire pel pes d'altres ciutats del país amb un rol històric en l'acollida d'estudiants com ara Girona o Vic, la capital cerdana guanya protagonisme en els plans dels estudiants gràcies a les instal·lacions sanitàries i socials de què disposa. Tant és així que l'Hospital Comú de Cerdanya, el Transfronterer, va acollir durant el 2015 42 estudiants i becaris provinents de Catalunya, França i Andorra, que hi van fer les pràctiques.
Si bé el nombre d'estudiants no és ara per ara molt gran encomparació amb d'altres destins universitaris, la importància de la xifra recau en els convenis als quals responen, els quals apunten que arribaran molts més joves alumnes en els pròxims anys. L'Hospital de Cerdanya ja té consolidats una vintena de convenis amb les institucions acadèmiques i universitàries Blanquerna de Barcelona; Collège et Lycée climàtiques et sportifs Pierre de Cou-bertin de Font-romeu; el Cours Esquirol de Tolosa; el CRP IFAS de les Escaldes, Angoustrine; la Fundació Universitària del Bages de Manresa; l'IES Pere Borrell de Puigcerdà; l'Institut de Formation en Soins Infirmiers Ambrose Pare Mons de Baroeul; l'Institut Limayrac de Tolosa; el LEAP Le Mas Blanc de la Guingueta d'Ix; el Lycée Polivalent Charles Renouvier de Prades; el Lycée privé Notre Dame de Bon Secours de Perpinyà; el Lycée Professionnel Jean Durroux de Ferrieres; el Sud Formation CCI de Perpinyà; la Universitat d'Andorra de Sant Julià de Lòria; la Universitat de Barcelona; la Universitat de Girona; la Universitat de Lleida; la Universitat de Vic; la Universitat de Montpeller; i la Universitat Paul Sabatier de Tolosa.

Xifres a l'alça
De tots aquests centres, el que va enviar més estudiants de fora van ser la Universitat de Lleida, amb 8 alumnes, la d'Andorra, amb 4 alumnes i les de Barcelona i Girona, amb 2 cada una. Aquestes xifres creixeran en la memòria del 2016 i el 2017 gràcies a acords com l'establert amb la UVic, que aportarà 40 alumnes cada mes a Puigcerdà.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema