L'Ajuntament de Prats i Sansor i l'Institut d'Estudis Ceretans han convocat els sectors públics i privats del territori per analitzar el futur econòmic de la vall en la 34a edició de la Diada de Cerdanya, que se celebrarà el pròxim cap de setmana per primera vegada en aquest municipi.

La Diada plantejarà el debat a dos nivells. D'una banda, en l'àmbit dels professionals i la societat civil a partir d'un col·loqui que se celebrarà dissabte i, de l'altra, durant l'Assamblea d'Alcaldes, que es farà diumenge abans dels actes populars i el dinar de germanor.

En aquest debat es posarà sobre la taula el pes que han de tenir en un futur pròxim sectors com el turisme, la ramaderia i els serveis així com la seva coordinació per la millora de les possibilitats econòmiques dels cerdans. El debat partirà d'una conferència a càrrec del professor d'economia de la Universitat Oberta (UOC) Josep Lladós. L'alcalde de Prats, Jordi Rosell, ha remarcat la importància d'aquest debat i del fet que la Diada pugui unir representants empresarials i institucionals dels dos costats de la frontera perquè cada vegada més la vall sigui "una sola Cerdanya".