La Cerdanya vol combatre el seu 8% d'índex d'atur, un dels més baixos del país, especialment entre els joves. A final del 2015, la comarca tenia 150 persones d'entre 16 i 34 anys a l'atur. Per corregir aquestes xifres, el Consell Comarcal de la Cerdanya, l'Ajuntament d'Alp, la Diputació de Girona i la direcció general de Joventut han convocat per als dies 21 i 22 la Fira del Treball, que aquest any arriba a la quarta edició el mes d'octubre, a fi de possibilitar contractacions per a la campanya turística d'hivern.

L'acte central de la fira es farà dissabte entre les deu del matí i les dues del migdia i consistirà en la roda d'entrevistes que els joves podran realitzar amb les empreses cercadores de personal. En aquesta roda, els joves podran entregar els currículums als delegats de les firmes, la major part de les quals relacionades amb el món de l'esquí i l'acollida turística, així com oferir una primera visió de si mateixos. Quan encara falten tres setmanes per a la fira, el Consell ja ha registrat la participació d'una desena d'empreses, la qual cosa fa pensar als tècnics de Joventut que es podran igualar o superar les quinze firmes d'altres edicions. Igualment, els organitzadors calculen que hi participaran al voltant de 200 joves cercadors de feina. En altres edicions la fira ha aconseguit consolidar contractes laborals temporals i fixos, segons han remarcat des del Consell.

Com a obertura, l'organització ha programat una conferència divendres a partir d'un quart de nou del vespre a càrrec de l'empresari i formador Alfredo Vela, que analitzarà les noves maneres de buscar feina a través de la xerrada Xarxes socials i marca personal aplicades a la recerca de feina.