Puigcerdà admet que no és segur que es construeixi l'escola Llums del Nord

L'Ajuntament avisa que defensarà davant el departament que es faci el nou centre per a una línia

05.10.2016 | 08:08
Puigcerdà admet que no és segur que es construeixi l'escola Llums del Nord

L'Ajuntament de Puigcerdà ha admès que ara per ara la construcció de l'escola Llums del Nord està en suspens. La regidoria d'Ensenyament és conscient que la baixada de la natalitat posa en perill el compromís del departament d'Ensenyament d'aixecar un edifici nou per al centre educatiu, que està en mòduls prefabricats des de fa nou anys, però ha remarcat que defensarà la seva construcció per garantir el manteniment dels dos centres de primària a la capital cerdana.

La regidora municipal d'Ensenyament, Sònia Domingo, ha acceptat la possibilitat que el departament es faci enrere en la voluntat de construir l'edifici però ha remarcat que "jo vull pensar que no. A més, ara estem cedint els terrenys" però ha admès que ara per ara "la cosa està que no tens cap seguretat, però bé, la idea és pensar en positiu i creure que finalment sortirà, però seguretat no n'hi ha".

En aquest sentit, la regidora ha remarcat que "està clar que des de Puigcerdà defensarem la construcció de l'escola perquè la nostra idea és poder tenir dues escoles encara que sigui amb una línia cadascuna". Domingo ha recordat que "el dia en què es va fer aquesta escola, l'Alfons I estava saturadíssima i bé, es van fer tots els projectes que es van fer però després va venir la crisi". Domingo ha argumentat que "ara el gran problema que hi ha és la natalitat, que en els últims anys ha estat molt baixa, però de totes maneres jo de moment no en sé res, sobre el fet que ens haguem de reunir".

Mentre s'espera que a la primavera el departament convoqui una reunió per analitzar l'evolució del padró municipal i prendre una decisió sobre la construcció de l'edifici escolar, l'Ajuntament no té previst de moment plantejar un pla B consistent, per exemple, a construir-se l'edifici tal com va fer Bolvir o cedir-ne un de municipal perquè l'ocupi l'escola. En aquest àmbit, la regidora ha apuntat que "el problema és que no en tenim, ja ens agradaria tenir-ne un".

Recentment, el departament d'Ensenyament ha argumentat que ara com ara no sap si construirà o no l'escola que va projectar fa una dècada i per la qual va arribar a convocar un acte de presentació de la maqueta. Després de compromisos electorals sobre la construcció del centre, la crisi, l'estancament de la població i la baixada de la natalitat han deixat el projecte en un calaix. Un dels arguments que podria utilitzar l'Ajuntament per defensar la supervivència del centre és que ofereix una metodologia pedagògica diferenciada de l'Alfons I, basada en l'aprenentatge mitjançant projectes que fan evolucionar els mateixos alumnes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema