Per primera vegada els diferents cossos d'agents rurals dels dos vessants dels Pirineus han fet una actuació de vigilància transfronterera al llarg dels Pirineus, des de la Val d'Aran fins a la Cerdanya. Un dels objectius d'aquesta actuació és evitar el pas de caçadors francesos cap a Catalunya, atrets per la perdiu xerra o l'isard. La voluntat dels diferents cossos d'agents rurals és treballar conjuntament per verificar i perfeccionar la col·laboració entre els serveis que realitzen i per mantenir la pressió sobre qualsevol activitat que pugui afectar la biodiversitat de tots dos costats fronterers, com ara la caça, l'accés motoritzat o temes relacionats amb la fauna.

En l'acció hi van prendre part 48 agents, dels quals 20 eren inspectors de medi ambient de l'Office National de Chasse et la Faune Sauvage (ONCFS), 22 eren agents rurals de Catalunya i la Val d'Aran, i 6 eren agents del Cos de Banders del Principat d'Andorra.

Aquesta trobada s'emmarca en el conveni de col·laboració que el Cos d'Agents Rurals manté des de l'any 2001 amb l'ONCFS amb la finalitat de millorar l'eficàcia dels serveis i el desenvolupament d'accions comunes a l'espai transfronterer.