Els Bombers de la Generalitat han fet dos rescats de muntanya, avui, dissabte, a l'Alt Urgell i el Berguedà. D'una banda, s'ha rebut avís a les 11.28 h que un home de 80 anys s'havia precipitat per un barranc de 30 metres a la zona de muntanya de les Bordes d'Escàs, al nucli d'Arcavell, dins del municipi de les Valls de Valira.

L'avís ha activat dues dotacions, una de terrestre i una altra d'aèria, amb el grup del GRAE (Grup d'Actuacions Especials especialitzat en salvaments i rescats al medi natural). Per treure l'home del lloc on havia caigut ha calgut fer la maniobra de gruatge, que consisteix en immobilitzar el ferit, que es trobava en estat menys greu, amb una llitera i pujar-lo aeriàment fins a l'helicòpter. Posteriorment ha estat traslladat a l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida, amb un altre helicòpter del SEM.

D'altra banda, els Bombers també han hagut d'actuar en un rescat a Capolat, del qual han rebut avís a les 12.09 h. Un home de 49 anys s'ha accidentat en caure mentre feia una marxa a la zona de Trasserra. Ha resultat ferit en estat menys greu i ha estat traslladat a l'Hospital Sant Bernabé de Berga. En aquest rescat hi han actuat una dotació aèria dels Bombers i una dotació del SEM.