L'Ajuntament de Puigcerdà ha convocat en col·laboració amb altres institucions i entitats un programa d'educació viària adreçat als joves de la població. Sota el títol "Canvi de marxa", l'activitat té com a objectiu "conscienciar els joves d'entre 14 i 18 anys sobre les causes i conseqüències dels accidents de trànsit així com fomentar conductes responsables i d'autoprotecció en aquest tram d'edat", segons han explicat des del consistori.

El programa es concentrarà en una jornada de divulgació que es farà avui a partir de les dotze del migdia a la sala d'actes del Casino Ceretà. En l'acte hi participaran uns 350 alumnes dels centres educatius locals. L'organització de la jornada "Canvi de marxa" la impulsa la fundació privada sense ànim de lucre Mutual de Conductors i té el suport del Servei Català de Trànsit i l'Ajuntament de Puigcerdà. A la sessió hi assistiran el president de la Fundació Mutual de Conductors, Joan Badenes, i el patró de l'entitat Josep Maria Ambròs, a més de representants municipals i els educadors dels centres escolars.

Segons han explicat els responsables de la fundació, l'activitat parteix de la "representació d'una trucada telefònica entre dues germanes, en què una d'elles presencia un accident de trànsit mentre s'està dirigint en cotxe a la discoteca". El relat s'intercala amb vídeos en els quals un policia, un bomber i un membre del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) aporten la seva experiència en casos reals. D'aquesta manera els joves prenen consciència del que suposa en realitat la conducció.