Llívia renuncia a organitzar el festival Wellcome Winter d'inici de l'esquí

L'Ajuntament i l'entitat que convocava l'esdeveniment al·leguen poc suport institucional

14.10.2016 | 08:36
La pista per fer el primer descens d´esquí de la temporada en una de les edicions del Wellcome Winter Llívia

Llívia s'ha deixat perdre definitivament una de les noves cites del calendari turístic d'hivern que més volada havia agafat en els últims anys, el Wellcome Winter, que servia per donar el tret de sortida oficiós a la temporada d'esquí durant el pont de Tots Sants.

L'Ajuntament i l'entitat local que organitzava l'esdeveniment a la zona esportiva municipal, el Club Esquí Llívia, han desestimat tornar a engegar el certamen després que l'any passat tampoc no es va organitzar perquè, segons van explicar llavors, el calendari del pont no ho propiciava i el Club d'Esquí trobava a faltar algun suport institucional. L'any passat les dues parts es van proposar recuperar el festival aquest any, fins al punt que es va catalogar la pausa de "descans", però finalment aquest 2016 el Wellcome Winter no viurà la que hauria estat la cinquena edició.

El regidor de Turisme municipal, Tomàs Isern, ha explicat que "no es farà; l'Escola d'Esquí que ho organitzava no el fa per falta de pressupost o d'alguna altra cosa". El regidor ha argumentat que "l'Ajuntament hi col·laborava però aquest any vam mirar si ho volien fer però ens van dir que no perquè, segons ens van dir, la responsabilitat era tota d'ells, a més de tota una sèrie d'impediments". Isern ha remarcat que l'organització del festival costava molts diners, de manera que "si bé al principi vam dir que sí perquè crèiem que es podria tornar a engegar, finalment s'ha desestimat".

Andorra va intentar entrar-hi

Per la seva banda, el responsable del Club i alhora de l'Escola d'Esquí Llívia, Marcel Cardeña, ha confirmat que els motius per deixar d'organitzar el festival són de caire econòmic i de suport institucional: "és una qüestió de molta feina i al final has de decidir a què et dediques, i nosaltres a l'empresa hem de fer la campanya amb els grups escolars... a part, la qüestió econòmica és clau". Cardeña ha explicat que el Wellcome Winter necessitava un pressupost d'uns 100.000 euros que amb dificultats cobria amb espònsors i ajudes. Tan sols la instal·lació de la pista de neu artificial ja demanava una inversió de més de 30.000 euros. Al final un pressupost tan elevat ha estat difícil de consolidar per a una sola empresa de caire local. No obstant això, Cardeña ha assegurat que "si vingués algú amb els diners la faríem", però el Club d'Esquí de Llívia no ha rebut el compromís de les administracions.

Cardeña ha desvelat que les estacions d'esquí d'Andorra li van oferir cobrir les despeses de l'organització a canvi de poder exposar-hi també la seva oferta. Cardeña, però, ho va desestimar per fomentar el turisme local.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cerdanya/Alt Urgell

Els joves de Puigcerdà s'alerten els uns als altres sobre les drogues i l'alcohol

Els joves de Puigcerdà s'alerten els uns als altres sobre les drogues i l'alcohol

L'Ajuntament impulsa un programa de conscienciació en què els mateixos joves són educadors

El quiròfan de l'hospital vell enviat a Etiòpia durà el nom de Puigcerdà

El quiròfan de l'hospital vell enviat a Etiòpia durà el nom de Puigcerdà

L'entitat solidària IPI ja té l'autorització per traslladar a l'Àfrica material donat per la...

Creen una app per incentivar el reciclatge a l'Alt Urgell

Creen una app per incentivar el reciclatge a l'Alt Urgell

La prova pilot per comprovar el funcionament de l'aplicació durarà quatre mesos

Vall de Meranges queda finalista en el concurs estatal Gourmet Quesos

Vall de Meranges queda finalista en el concurs estatal Gourmet Quesos

El nou reconeixement a Albert Pons premia el Xai cabré, un formatge de dues llets rentat amb sal

La Seu i Andorra són designades organitzadores de l'Special Olympics de l'any 2018

La Seu i Andorra són designades organitzadores de l'Special Olympics de l'any 2018

La Seu d'Urgell acollirà conjuntament amb Andorra els Jocs Special Olympics de l'any 2018...

Enllaços recomanats: Premis cinema