La Fira de Sant Ermengol converteix la Seu en el centre del món formatger

Enguany inclou la primera Fira de Productes Ecològics del Pirineu

22.10.2016 | 07:33
Les autoritats van recórrer tots els espais firals

La Fira de Sant Ermengol va ser inaugurada oficialment ahir al matí pel director del serveis territorials del departament d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya a Lleida, Ferran de Noguera, en representació de la consellera, Meritxell Serret, que per indisposició de darrera hora no va poder assistir-hi, tal com s'havia anunciat.
En el seu parlament, Ferran de Noguera va valorar la feina que porten a terme els formatgers, pels productes de qualitat que elaboren. "A través d'una matèria primera com és la llet, els formatgers són un exemple per a tot el sector per tirar endavant tot fent un producte de qualitat com és el formatge artesà". De Noguera també va voler posar en valor el treball que realitzen els artesans formatgers pel fet de treballar amb productes agroalimentaris del territori, fet que comporta l'assentament de llocs de treball en el mateix territori.
Per la seva banda, l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, va remarcar que durant el cap de setmana de fira "la Seu esdevé un enorme aparador de tot el territori pirinenc, i del nostre país, donant una imatge de ciutat activa i dinàmica als milers i milers de persones que ens visiten".
Batalla va remarcar que la Fira de Sant Ermengol és "un esdeveniment ben arrelat i fonamentat a la Seu d'Urgell que ha sabut sumar-hi qualitat amb la Fira de Formatges Artesans del Pirineu, que celebra la seva vint-i-dosena edició, i que enguany, a més a més, ha volgut aportar-hi innovació i especialització amb la celebració de la Primera Fira de Productes Ecològics del Pirineu".
Batalla va concloure que "les claus de l'èxit de la Fira de Sant Ermengol són, doncs, la tradició, la qualitat i la innovació".
També ahir es va procedir al lliurament de premis del vinti-i-dosè Concurs de Formatges Artesans del Pirineu al qual enguany han participat 179 formatges, xifra rècord des que es va iniciar el certamen. En el mateix marc es va lliurar el premi Amic del Formatge, que aquest any s'ha atorgat al director de la revista Cuina, Josep Sucarrats, en reconeixement a la seva defensa i promoció del formatge artesà.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cerdanya/Alt Urgell

La 28a Trobada Empresarial al Pirineu espera reunir 600 persones a la Seu d'Urgell

La 28a Trobada Empresarial al Pirineu espera reunir 600 persones a la Seu d'Urgell

Andreu Mas-Colell, Franz Heukamp, Carlos Andreu, Raúl Rojas o Joaquín Almunia, seran alguns dels...

Els joves de Puigcerdà s'alerten els uns als altres sobre les drogues i l'alcohol

Els joves de Puigcerdà s'alerten els uns als altres sobre les drogues i l'alcohol

L'Ajuntament impulsa un programa de conscienciació en què els mateixos joves són educadors

El quiròfan de l'hospital vell enviat a Etiòpia durà el nom de Puigcerdà

El quiròfan de l'hospital vell enviat a Etiòpia durà el nom de Puigcerdà

L'entitat solidària IPI ja té l'autorització per traslladar a l'Àfrica material donat per la...

Creen una app per incentivar el reciclatge a l'Alt Urgell

Creen una app per incentivar el reciclatge a l'Alt Urgell

La prova pilot per comprovar el funcionament de l'aplicació durarà quatre mesos

Vall de Meranges queda finalista en el concurs estatal Gourmet Quesos

Vall de Meranges queda finalista en el concurs estatal Gourmet Quesos

El nou reconeixement a Albert Pons premia el Xai cabré, un formatge de dues llets rentat amb sal

Enllaços recomanats: Premis cinema