La Fira de Sant Ermengol va ser inaugurada oficialment ahir al matí pel director del serveis territorials del departament d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya a Lleida, Ferran de Noguera, en representació de la consellera, Meritxell Serret, que per indisposició de darrera hora no va poder assistir-hi, tal com s'havia anunciat.

En el seu parlament, Ferran de Noguera va valorar la feina que porten a terme els formatgers, pels productes de qualitat que elaboren. "A través d'una matèria primera com és la llet, els formatgers són un exemple per a tot el sector per tirar endavant tot fent un producte de qualitat com és el formatge artesà". De Noguera també va voler posar en valor el treball que realitzen els artesans formatgers pel fet de treballar amb productes agroalimentaris del territori, fet que comporta l'assentament de llocs de treball en el mateix territori.

Per la seva banda, l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, va remarcar que durant el cap de setmana de fira "la Seu esdevé un enorme aparador de tot el territori pirinenc, i del nostre país, donant una imatge de ciutat activa i dinàmica als milers i milers de persones que ens visiten".

Batalla va remarcar que la Fira de Sant Ermengol és "un esdeveniment ben arrelat i fonamentat a la Seu d'Urgell que ha sabut sumar-hi qualitat amb la Fira de Formatges Artesans del Pirineu, que celebra la seva vint-i-dosena edició, i que enguany, a més a més, ha volgut aportar-hi innovació i especialització amb la celebració de la Primera Fira de Productes Ecològics del Pirineu".

Batalla va concloure que "les claus de l'èxit de la Fira de Sant Ermengol són, doncs, la tradició, la qualitat i la innovació".

També ahir es va procedir al lliurament de premis del vinti-i-dosè Concurs de Formatges Artesans del Pirineu al qual enguany han participat 179 formatges, xifra rècord des que es va iniciar el certamen. En el mateix marc es va lliurar el premi Amic del Formatge, que aquest any s'ha atorgat al director de la revista Cuina, Josep Sucarrats, en reconeixement a la seva defensa i promoció del formatge artesà.