Un estudi alimentari realitzat en escoles del país, entre les quals centres de la Seu d'Urgell, ha evidenciat que la promoció de la dieta mediterrània aconsegueix disminuir el sobrepès entre els nens.

El programa l'han impulsat professionals de l'Institut Català de la Salut amb escoles de Vilafranca del Penedès i posteriorment centres de Sant Pere de Ribes, Roquetes, Cunit i la Seu d'Urgell. En aquests centres s'ha fet promoció de la dieta mediterrània a través de xerrades mitjançant el programa Infadimed.

Aquest programa consisteix, segons han explicat els seus responsables, en la realització d'una sessió mensual de 45 minuts, durant sis mesos, a estudiants de preescolar i de primer i segon d'educació primària, durant la qual es projecta un vídeo d'animació d'uns quinze minuts de durada, de producció pròpia. Així, els responsables del programa han realitzat diverses pel·lícules que tracten temes diferents al voltant de l'alimentació, adaptats a l'edat dels infants. Una vegada finalitzada la projecció, els professionals sanitaris en fan un resum i obren un debat amb els alumnes, de manera que prenen consciència del que mengen i les seves repercussions en la salut.

L'estudi s'ha fet amb un grup d'intervenció de 319 alumnes, els resultats dels quals s'han comparat amb els de 880 alumnes d'un altre grup de control. A l'inici, el percentatge total d'infants amb sobrepès o obesitat entre els escolars era del 21,9%, amb el 20,8% entre els infants del grup de control i el 22,9% entre els del grup d'intervenció. Quan va finalitzar el programa, tres anys després, la prevalença de sobrepès al grup de control havia augmentat fins al 29,2% (8,4 punts més) i la del grup d'intervenció havia disminuït fins al 16,6% (6,3 punts menys).