L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha ideat una nova cita gastronòmica que sota el nom Gastropirineus té la intenció de "potenciar, promocionar i posar en valor la cuina i la gastronomia del Pirineu". Amb aquest objectiu, la nova cita es planteja com unes jornades per als professionals dels fogons des de la Val d'Aran fins a la Garrotxa amb els cuiners de l'Alt Urgell i la Cerdanya com a amfitrions. En la noves jornades, que se celebraran entre el 13 i el 15 de novembre, es faran sessions tècniques, demostracions de cuina en directe i trobades entre els professionals de la gastronomia. Segons ha avançat el consistori, que presentarà oficialment la cita dilluns, les jornades "volen ser útils per estimular la innovació, promocionar la cultura alimentària, recopilar i difondre el coneixement de productors, elaboradors i cuiners, amb l'objectiu de millorar la competitivitat dels professionals i les empreses del sector enogastronòmic del Pirineu mitjançant l'increment de la qualitat dels productes i dels serveis".