Últims dies per visitar al Museu Cerdà de Puigcerdà l'exposició fotogràfica sobre el romànic que mostra per primera vegada en públic l'obra del fotògraf aficionat d'Osseja Abel Conesa.

L'exposició, que es titula "Cerdanya romànica", inclou unes 40 imatges en blanc i negre i diversos formats que Conesa ha elaborat en tot el seu procés de forma manual. Aquest professor jubilat, que no obstant això manté l'activitat docent ensenyant francès a través de l'entitat solidària Tous Azimuts, fotografia esglésies, ermites i elements arquitectònics romànics i posteriorment processa els negatius i les còpies en paper al seu laboratori particular, tal com feien tradicionalment els pioners de la fotografia. És per això que Conesa s'autodefineix com un autodidacta total de la imatge.

L'exposició "Cerdanya romànica" inclou imatges d'esglésies romàniques de tota la Cerdanya, així com alguna de temples de la Seu i Ripoll i alguna pintura mural també d'aquesta època. Les fotografies estan fetes els últims mesos i formen part d'un arxiu personal amb uns 30.000 negatius. L'exposició estarà oberta fins a aquest diumenge, dia 30.