L'Ajuntament de Lles ha adjudicat finalment a l'empresa local Lles Esquí i Natura la gestió conjunta de l'estació d'esquí nòrdic i l'emblemàtic refugi de Cap del Rec. L'alcalde de Lles, Andreu Grau, ha confirmat la concessió amb la voluntat municipal que la gestió unificada dels dos equipaments turístics rellanci el turisme al poble, no tan sols amb més interacció entre el refugi i les pistes sinó també amb més activitats durant tot l'any.

L'empresa Lles Esquí i Natura gestiona l'estació d'esquí nòrdic i la muntanya on hi ha les pistes des del 1989. Amb la nova adjudicació s'assegura la gestió de tot el complex, incloent-hi ara el refugi, per un període de deu anys més, que, doncs, finalitzarà el 2026. Des de l'empresa s'ha qualificat de "clau" per a la viabilitat de tot el conjunt de l'estació la incorporació de l'allotjament de muntanya.

En aquest sentit i per tal d'estrenar ja aquesta nova etapa, els responsables de l'empresa han llançat una nova promoció lligada a la compra avançada del forfet de temporada d'esquí nòrdic que inclou un val de deu euros d'obsequi per al refugi de Cap del Rec. Aquesta promoció és vigent fins al dia 20 de novembre, quan es tanca l'oferta de compra avançada del forfet anual amb un descompte del 20%. Com és habitual, aquesta oferta inclou el dret d'esquiar en qualsevol de les estacions d'esquí de fons del país així com sis dies d'esquí alpí.

El repte és la neu artificial

Pel que fa al futur immediat i a llarg termini de l'estació, el responsable de Lles Esquí i Natura, Ramon Sellés, ha explicat que "l'empresa presenta un projecte ambiciós i realista alhora que, en diferents fases d'implantació, vol assolir la desestacionalització en una estratègia d'ampliació del mercat objectiu". En aquesta línia, des de l'Ajuntament han remarcat el desig que l'entorn del Cap del Rec, un dels espais naturals d'alta muntanya més visitats de la Cerdanya perquè té un accés còmode, es converteixi en una referència també fora de la temporada de neu amb propostes d'esport i oci familiar. Igualment, Sallés perseguirà la consolidació del mercat de neu actual amb un projecte d'innivació artificial, que passa per ser el gran repte de les estacions d'esquí nòrdic davant els hiverns de poca neu.