Semblava que quedava lluny en el temps però ha arribat el dia. El termini de l'abonament del túnel del Cadí de la immensa majoria de cerdans, tramitat l'any 2014, expira en els pròxims mesos. Els passa el mateix als abonats de l'Alt Urgell i el Berguedà.

Uns 6.000 veïns de la Cerdanya estan citats a passar pel Consell Comarcal per renovar el forfet. Si els caduca, l'empresa els cobrarà sense avisar els 12 euros que costa aixecar la barrera. Des del 2014 el permís s'ha de renovar cada tres anys, una opció molt celebrada pels veïns, que abans l'havien de renovar anualment.

Per començar a conscienciar la població, el Consell ha iniciat el procés de renovacions avisant els conductors i oferint informació des de la seva seu física i les virtuals. Des del Consell han explicat que l'operació es farà amb el personal de l'òrgan, tal com es va fer el 2014. Ja llavors durant les primeres setmanes de l'any es van formar cues al taulell del Consell, de manera que a l'inici d'aquest 2017 es reproduiran amb tota probabilitat.

Una declaració jurada

Els tècnics de l'òrgan comarcal han aconsellat als cerdans que consultin quin dia els caduca l'abonament i que en tramitin la renovació durant el mateix mes de la data d'expiració. Als que els caduqui a principi de mes també la poden tramitar els últims dies del mes anterior. Per tal de renovar l'abonament, els titulars s'hauran de descarregar, o obtenir al mateix Consell, i omplir una declaració jurada en la qual afirmen continuar complint les condicions que fa tres anys els van permetre accedir a la gratuïtat del túnel. Des del Consell afirmen que l'empresa concessionària activa molt ràpidament el nou temps de vigència.