Un grup d'aficionats a l'enologia de Llívia han recuperat la tradició de produir vi en aquesta zona de la Cerdanya, la qual ja antigament, des de l'època romana, havia acollit l'activitat vinícola. Es tracta d'un grup format per cinc persones, entre les quals hi ha dos enòlegs professionals col·legiats, que s'han constituït sota la marca Mountain Wines per produir un vi de gel, una varietat de producció ideal en alçada -la vinya és a 1.200 metres d'altura- per la sobremaduració del raïm.

Els responsables de Mountain Wines són Manel Cardeña, Xavi Domingo, Rosa Españó, Isaac Rigau i Anna Baqués, molt coneguts a la vila per la seva vinculació a la vida associativa i esportiva local. El grup ja ha pogut fer aquest mes de novembre la primera verema d'una vinya amb 2.000 ceps que van plantar el 2012. La vinya és en un terreny entre Llívia i Dorres encarat al sud i, doncs, amb moltes hores de sol. Des del grup han explicat l'objectiu de l'experiència: "conèixer el potencial de la zona, de la vinya, de l'evolució del raïm en sobremaduració, per anar perfilant les necessitats tècniques i el producte final. És un somni fet realitat, en poder combinar i fusionar dues grans passions: la muntanya i l'enologia". El resultat serà un vi totalment de la Cerdanya amb Denominació d'Origen Catalunya, ja que ja n'ha obtingut les autoritzacions. Una vegada veremat, el raïm s'ha transportat al Garraf, on l'enòloga Anna Baqués en té cura diàriament. Baqués ha explicat que el procés ha de permetre embotellar a la primavera prop d'un centenar de litres d'un vi de gel dolç per a postres. Es tracta d'un vi amb un caràcter especial perquè la gran diferència tèrmica de la Cerdanya fixa més els precursors de les aromes al raïm. Després del procés de fermentació, que pot durar uns vint dies, el nou vi de Llívia passarà uns mesos de criança en barrica per aconseguir el gust final desitjat. Aquest primer any el vi no es comercialitzarà però més endavant sí.