De la mateixa manera que va posposar la Festa de l'Estany a l'últim cap de setmana d'agost per allargar la temporada turística d'estiu, l'Ajuntament de Puigcerdà ha pres la determinació d'avançar la temporada turística d'hivern i iniciar abans la campanya de Nadal.

D'aquesta manera, la capital cerdana ja quedarà ambientada amb colors, llums i actes nadalencs a partir del primer cap de setmana de desembre, coincidint amb el pont de la Puríssima. L'equip de govern municipal i el gremi de comerciants de la vila han elaborat un programa d'activitats des d'aquest cap de setmanaq fins passat Reis amb la finalitat de dotar d'un valor afegit l'oferta turística i comercial de Puigcerdà. En aquest sentit, la progressiva posada en marxa a ple rendiment de les estacions d'esquí contribuirà decisivament a aquesta ambientació nadalenca amb l'arribada de nous visitants. Consistori, comerciants i restauradors compten que les festes de Nadal ja són un atractiu potent per als segons residents, bona part dels quals ocupen les cases hi hagi o no hi hagi neu a les pistes. Així, l'equip de govern pretén aglutinar en una campanya de Nadal intensa i llarga el nombre màxim de visitants possible. En aquesta línia, l'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha argumentat que «és una època de l'any que ens interessa molt aprofitar perquè tant els dies de Nadal, Cap d'Any i Reis com els de la Puríssima, que aquest any és un doble pont, són molt bons per al turisme. El que volem és aprofitar al màxim la temporada fent una arrencada forta i oferir un programa d'activitats potent».

Per tal de visualitzar aquest inici de la campanya, l'Ajuntament ha convocat per a aquest primer cap de setmana de desembre un acte oficial d'encesa dels llums que guarneixen els carrers. L'encesa es farà en un acte festiu dissabte que ve, dia tres, a les set de la tarda a les places Santa Maria i dels Herois.

Entre els actes més destacats que aporta el programa hi haurà un concert conjunt de les corals de Puigcerdà, la prova esportiva i solidària de la Sant Silvestre, la recuperació del cant de la sibil·la, un espectacle de dansa i el Parc de Nadal que s'instal·la al poliesportiu municipal.