La nova plaça Barcelona farà visibles els seus dos grans edificis històrics

S'ha dissenyat unes voreres amples que donin més vistositat a les façanes

29.11.2016 | 00:29

L'Ajuntament de Puigcerdà ja té a punt el nou disseny de la plaça de Barcelona, que vol potenciar com a gran porta al centre històric i l'eix comercial. Amb la finalitat de reforçar aquest nou rol, l'equip de govern ha dissenyat una plaça amb voreres amples que donin més vistositat a les façanes dels edificis històrics i permetin als vianants un accés còmode al nucli antic. 

L'entrada al centre de Puigcerdà ja no obviarà la presència de dos edificis de la plaça Barcelona que ara passen desapercebuts pels turistes perquè han d'estar pendents dels cotxes. Així, la nova plaça ha previst voreres amples davant del Casino, un edifici del 1908 de l'arquitecte Josep Domènech i Estapà, i el gran edifici vuitcentista de la Casa Gran. El repte principal del consistori és aconseguir una renovació total de la plaça a fi i efecte de dignificar-la. Per això, el disseny del projecte s'ha fet seguint uns paràmetres en els quals tant ha prevalgut el manteniment de l'espai com a nus viari del centre com la voluntat que el vianant s'hi mogui amb comoditat. Això equival a voreres amples, arbrat abundant i eliminació dels actuals fils i pals elèctrics. Les obres s'iniciaran passat l'hivern gràcies a un pressupost de 420.000 euros que aportarà una subvenció de la Generalitat. A partir de la primavera, doncs, Puigcerdà tornarà a aixecar part del centre urbà per executar unes obres que inclouran com a elements bàsics la substitució de tot el paviment d'aglomerat asfàltic de la plaça, la construcció d'una rotonda central amb una font ornamental i la creació de voreres a tot el perímetre de la plaça. Actualment, la plaça no té voreres a tots els costats, fet que obliga els vianants a caminar per l'asfalt compartint espai amb els vehicles. Amb aquest mateix objectiu d'embellir tot l'entorn, el projecte també contempla el soterrament de les línies elèctriques i de telèfons, que avui encara estan penjades per sobre dels transeünts, i la renovació total de l'enllumenat públic. Paral·lelament, les voreres es complementaran amb arbrat de fulla perenne perquè es mantingui tot l'any l'ambient de passeig. Igualment, les obres racionalitzaran l'espai per a vehicles, que quedarà limitat als carrils de pas.

L'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha explicat que «la nostra intenció és que la plaça millori la connectivitat entre el centre històric i comercial i la zona de l'Estany, i per tant convertir-la en la porta d'entrada al centre».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema