L'Ajuntament de Puigcerdà vol uns joves amb ganes d'implicar-se en la societat i el màxim de talentosos possible. Amb aquesta voluntat, l'àrea municipal de Joventut ha convocat un concurs públic entre entitats, veïns i internautes sota el nom Joves Talents Puigcerdà, que té com a finalitat premiar els joves o associacions més implicats i més talentosos de la vila.

Els organitzadors del concurs han remarcat que el seu repte és «fer valer la implicació dels joves fins a 30 anys en l'àmbit esportiu, cultural o social de Puigcerdà i agrair-los el seu esforç i compromís; aquest reconeixement també vol ser un exemple per a altres joves i desmuntar el tòpic que el jovent d'avui no s'implica en la nostra societat».

En aquest sentit, fonts de l'Ajuntament han remarcat que el concurs persegueix l'objectiu de fer èmfasi, davant la resta dels joves i de la societat en general, en els beneficis de l'anomenada «cultura de l'esforç», que s'ha vist qüestionada les últimes dècades per una educació dels joves basada en l'abundància material i l'obtenció fàcil dels recursos, segons assenyalen diversos estudis.

L'equip de govern municipal du a terme fa anys, principalment l'Àrea de Joventut, una tasca per implicar els joves en les activitats de la vila, fins al punt ha aconseguit formar un grup de voluntaris que ajuda l'Ajuntament.

Així, després d'un procés de selecció fet a través de les xarxes socials, l'Ajuntament ha fet públic els quatre finalistes del concurs, el guanyador del qual es donarà a conèixer demà, 2 de desembre, en un acte a la sala de convencions del Museu Cerdà. Els quatre finalistes són el grup de música Pam Tumaka't, l'esquiador i músic Gabriel Gorce i els col·laboradors en diverses entitats i associacions Àlex Rubio i Maria Fitó.

En el procés de votació, el consistori ha explicat a través de les xarxes socials i els mitjans de comunicació muncipals els perfils d'aquests veïns, així com els mèrits que els han portat a ser finalistes del concurs. El veí o entitat que acabi guanyant el Jove Talent 2016 rebrà un premi de 200 euros, i els tres finalistes restants obtindran 100 euros cadascun.

L'àrea municipal de Joventut ha decidit aquest any consolidar el concurs després que l'any passat tanqués amb un balanç positiu la primera edició, de la qual van sortir guanyadors els patinadors més destacats del Club Patinatge Artístic Puigcerdà.