La Fira Pirineu Esport i Natura de Bellver de Cerdanya vol fer aquest any un nou salt endavant i amplia el seu vessant de mercat de roba i material de muntanya, tant de segona mà com nou. Tant és així que al tradicional mercat d'ocasió que tantes famílies i aficionats atrauen cada any, els organitzadors han potenciat la presècia de botigues i marques que hi portaran productes nous en un mercat tipus outlet. Tan sols d'aquest apartat, la fira posarà a la venda uns 3.000 articles, que arriben als 5.000 comptant els d'ocasió que aportaran els particulars.

El Club Esquí Bellver que organitza la fira conjuntament amb l'Ajuntament vol consolidar l'esdeveniment com una de les referències en el sector de la neu entre els aficionats en aquest inici de temporada. El seu portaveu, Pere Vidal, ha explicat que «aquest any entren moltes més botigues, de manera que el valor afegit que li donem a la fira és que, a part del mercat d'ocasió, ara també es pot trobar material nou d'altres temporades». Vidal ha remarcat que «d'aquesta manera els visitants poden sortir equipats amb roba i esquís nous a preus molt assequibles».

A la fira, que obre aquest mateix dissabte tot i que divendres ja s'hi pot portar material, hi participaran botigues de la Cerdanya i també d'Igualada, Santa Coloma de Farners i Barcelona, entre d'altres. Així, la meitat del recinte firal del poliesportiu es dedicarà al mercat i l'altre als expositors, entre els quals també hi haurà entitats, pistes d'esquí i empreses de serveis. En total hi haurà una vintena d'expositors, alguns dels quals oferiran xerrades en un programa d'activitats paral·lel que ofereix l'Ajuntament. Tots els beneficis de la fira es dediquen als programes escolars i de competició del Club Esquí local. Vidal ha emfatitzat que, amb una trajectòria de més de vint anys, la de Bellver és la fira de la neu més important del país, encara més quan les que s'han anat organitzant en altres poblacions s'han deixat de fer.

L'any passat van passar per la fira uns 6.000 visitants, una xifra que els organitzadors aspiren a anar incrementar cada any. El club ha situat en uns 20.000 euros la xifra de negoci que genera l'esdeveniment en els quatre dies que dura. D'aquesta xifra, l'any passat el club va poder recaptar 8.000 euros per a les activitats dels nens del poble.